ThaiWi-Inkt - thaiwi-inc

Ga naar de inhoud
ThaiWi-Inkt
ThaiWi-Inkt Nr.3 1 augustus 2021
 
Summer Lounge Edition
Relax, nothing is under control
Het water in Limburg is weggetrokken, net als veel inwoners. Die zoeken in den vreemde het water weer op, maar dan de wat minder bruine varianten.
Aan het strand, in het appartement, op de camping; overal zoeken we rust en hebben we eindelijk tijd voor contemplatie.
We laten onze gedachten gaan over wat we het afgelopen coronajaar allemaal hebben moeten missen en komen dan onverbiddelijk uit bij het Oud Limburgs Schuttersfeest. Toch?
 
In 1983 maakten we deze scheurkalender die nooit het licht zag. In tegenstelling tot de makers. Dat dan weer wel.
ThaiWi-Inkt Nr.2 2maart 2021
Je hebt lifestyle magazines, gezondheidsrubrieken, tuinbladen, en zwevende magazines met traditionele wijs- en wetenswaardigheden. En veertig jaar geleden maakten wij De Bewuste Kalender die dat allemaal in één is. Razend actueel nog steeds.
 
De bewuste kalender
In deze tweede ThaiWi Inkt serveren we De Bewuste Kalender voor 2021, een digitale remake van de scheurkalender die we in 1982/83 maakten voor de toenmalige Uitgeverij Corrie Zeelen.
De economie – hoe wrang – verhinderde uiteindelijk productie en verschijnen van dit 365 pagina’s tellende lichtvoetig groene vademecum.
In 2004 digitaliseerden we het en maakten er een site van met elke dag een nieuwe pagina.
Deze keer laden we elke week op maandagochtend de nieuwe week. Want we worden ook een dagje ouder.
 
En toen waren ze zwanger…
Hyp en Sterre waren van 2016 tot 2019 te gast in het ThaiWi-universum in een serie cartoons waarin deze sympathiek millennials hun relatie uitdiepen. En toen waren ze op zeker moment zwanger. We pikken hun verhaal daar op in een slider die hun zwangerschap en de impact op de relatie chronologisch in beeld brengt.  
 
De rest van het stel
Halverwege de jaren tien maakten we vijf series. Elke week plaatsten we een cartoon op Facebook. De ene keer met Sjaak en Kees van Door de bank genomen, dan Hyp en Sterre, gevolgd door het echtpaar van Hollands Glorie en de Guru Bandanana. Af en toe een met het thema Leidvermaak. Die komen nu goed tot hun recht op LinkedIn, trouwens. Van alle series plaatsten we regelmatig nieuwe (eerder gepubliceerde) cartoons op de site.
 
ThaiWi Podcast?
 

ThaiWi-Inkt Nr.1 18 januari 2021
 
Welkom als abonnee van onze digigazette!
Ja, dit is niet helemaal comme il faut. Of juist wel helemaal faut, volgens de AVG. We hadden je moeten vragen naar de website te gaan en je in te schrijven. Maar in plaats daarvan ben je al gewoon abonnee. Omdat we je kennen en jij ons, of in ieder geval een van ons. En we denken dat je deze nieuwsbrief op prijs stelt en ons niet als illegale spammer gaat rapporteren. Hebben we je verkeerd ingeschat, schroom niet en meld je meteen af via de knop onderaan deze mail.
 
Cartoon Door de bank
Gesundes Volksempfinden
In deze cartoonserie nemen Kees en Sjaak de wereld door. Lekker dan.
 
Inzicht in zicht
Guru Bandana windt er geen doekjes om.
 
Soulex
Het gaat hard, maar blijft gevoelig. Meer kun je er eigenlijk niet van zeggen.
 
In 1983 maakten we deze scheurkalender die nooit het licht zag. In tegenstelling tot de makers. Dat dan weer wel.
ThaiWi-Inkt Nieuwsbrief
Schrijf je hier in voor de ThaiWi-Inkt Nieuwsbrief
ThaiWi Inc
Als we serieus worden
stoppen we

Terug naar de inhoud